måndag 31 december 2012

Nytt År och ny inspiration!

Till julklapp av mitt äldsta barnbarn Therése fick jag de här vävböckerna, gissa om jag blev glad! Här har jag suttit och bläddrat många stunder under helgdagarna, och dessutom hittat mycket inspiration.



Jag har även roat mig med att blicka tillbaks lite grann, vad jag har vävt under 2012 ... och konstaterar att många Rosengångsmattor, har det blivit!



 Gåsögonmattor i några olika varianter och färger, var också roliga att väva.


Ett par ripsvävar har det också blivit... och lite annat smått & gott :-) Jag har inte varit i min vävbod på snart tre veckor... så nu börjar jag längta efter att få sätta mig i vävstolen igen, med mycket ny inspiration inför 2013!

Med det önskar jag er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

fredag 14 december 2012

Julpyssel

Vi har haft kallt här sista veckan... upp till 20- grader och en del nätter något mer och vi har 40 cm snö! Då är det för kallt i min vävbod, jag har el-värme, men stugan är inte så vinterbonad och det blir lite kallt och dragigt.
Men det finns ju annat att göra... i dag har jag bakat några (som jag kallar) jullimpor. Jag har även varit i min jullåda och plockat fram ett par tomtar, dom som står i fönstret, är ett kärt minne. Min moster och morbror har gjort dom för över 20 år sen, morbror har figursågat och moster målat. Vissa grejer är så roliga att hitta och plocka fram till varje jul :-)




















Lite virkning blev en bra sysselsättning i väntan på jäsning och gräddning av limporna. Lättvirkade tofflor som jag tycker är roliga... mönstret hittade jag här, hos Drops design.




















Jag virkade en hälla bak på varje toffel... bra att ha hängandes i hallen som gästtofflor! Men just dom här ska bli julklapp!


 
En titt ut genom fönstret... så ser jag att det har börjat snöat ymnigt igen, ja nog verkar det som vi får en vit jul i år. Tack än en gång för alla trevliga kommentarer 


onsdag 5 december 2012

Nu blev det riktig vinter!

Så här såg det ut hos oss i går... det snöade hela dagen och fortsatte under natten och det snöar och blåser än. En så'n här dag känner man sig belåten med att inte vara tvungen att ge sig ut på vägarna!
Men mitt i allt så tycker jag att det är vackert med snön, även hundarna gillar vintervädret och tumlar om och leker i snön :-)


Så var mina julmattor till hallen färdigvävda...
Jag kände mig lite villrådig och kom inte riktigt överens med väven i början och tänkte, vad har jag gett mig in på? Jag fick då ett lugnande svar på mitt dilemma, av Birgitta med bloggen Utsikt från vävstugan som alltid är så hjälpsam och delar med sig av sin kunskap, tack än en gång till dig Birgitta!





















Jag känner mig rätt så nöjd med mattorna... den ena som var min provbit är bara 1m och den gjorde jag en drejad frans på som avslut. Den andra är c:a 2m och där vävde jag en kant av mattvarp och det blev en fållad kant



















En dörrkrans till, som också fick vara med på bild... den är till Mattias & Petra (son /sonhustru)
Så vill jag säga tack, för alla trevliga kommentarer, alltid roligt att få ♥

Med det önskar jag alla en fortsatt fin vecka i advent/ Irené