söndag 13 juli 2014

Gråväder...

Då passar det bra att sitta i vävstolen!



















Jag har börjat väva på en gåsögon-matta i grått- svart- vitt, jag motsatstrampar för att få fram mönstret i två färger.





Till mattrasor den här gången... ett kasserat svart överkast, några svarta jeans plus mina avlagda och urblekta panelgardiner.























Nu hoppas vi på lite regn under dagen, det är så torrt i skog och mark. För ett par veckor sedan plockade maken kantareller... men om dom ska komma i gång igen så behövs det regn!























* Irené *

onsdag 9 juli 2014

Sommar, sommar , sommar....

Det har varit riktigt  varmt de sista dagarna men både hundarna och jag trivs bäst i skuggan :-)



I går sydde jag färdigt mitt överkast, det var svalt och skönt i källaren där jag har min symaskin. Färgerna på bilden stämmer inte så bra med verkligheten, antagligen var solen för stark när jag fotade och det fläktade rätt så ordentligt så överkastet fladdrade lite som det ville av vindarna.





















Det blev en lite lantlig och sliten "look" sytt av bara kasserade tyger, egentligen tänkta till mattrasor! Inget mästerverk men det här känns som ett bra återbruk och jag fick ett rejält överkast. Plus att det är kul att syrran kan se sina avlagda blårutiga gardiner, min kusin B-M känner säkert igen några rutor i randigt och rutigt och någon annan sina avlagda påslakan o.s.v :-)




















Till foder använde jag ett kraftigt Strömmatyg i bomull även det har jag fått av en släkting, lite för kraftigt till mattrasor... men här blev det perfekt!




















* Irené *