onsdag 8 juni 2011

Så här gör jag!Alla som väver vet ju att det är en process med många olika moment, innan man kan börja väva. Såsom varpning, förskedning, pådragning av varpflätan, solvning, skedning, uppknytning av tramporna och till sist framknytning av varpen i vävstolen. En skön känsla när det är klart och dags att börja väva!
När jag ska väva en matta, har jag en inre bild av hur den ska se ut och i vilka färger, eller någon kanske frågar... kan du väva en matta "till mig"och har önskemål om vissa färger och nyanser.
Då börjar jakten på mattrasor, även fast jag har samlat på mig massor av trasnystan under åren så är det alltid någon färg jag saknar. Nu blir det spännande att besöka Loppissar och secondhandbutiker och se om man kan hitta vad man söker, eller kanske blir det något i helt andra färger än jag tänkt från början som inspirerar!
Till den här mattan hittade jag fina påslakan i olika blå färger och ett par oblekta underlakan till grund för rosengångsbården. Dom olika blå nyansera till bårderna fanns i mitt trasförråd.

Så blev den här mattan till och nu har jag kommit till momentet "knyta frans"
och här gör jag en drejad frans.Återkommer med bild när mattan är färdigknuten,
tycker att jag ser först när mattan är klar och ligger på golvet,
om jag blev nöjd med resultatet!

1 kommentar:

  1. Hej. Vad fint du väver. Vackra färger i dina trasor. Du är välkommen att besöka mig på min hemsida solvnotan. Jag är också pensionär och tycker det är väldigt roligt att väva, och framförallt att äntligen få tid att göra det utan en massa måsten. Bara få njuta och finnas till. Förresten jag heter Lisbeth ha det gott...

    SvaraRadera