lördag 19 november 2016

Snart är det jul igen...

Jag tycker hösten bara har rusat förbi och om bara en vecka är det första advent!
Jag har länge varit sugen att prova på att väva med mattull-garn och nu har det blivit av. Det blev en mjuk och go matta i motsatstrampad rosengång plus en kudde och jag känner mig nöjd.Hos mig har höstens pyssel alltså gått i ullens tecken i olika format! Ett par kransar gjorda av ull-lockar, lockarna är även perfekta till tomteskägg och min vana trogen har jag gjort några tomtar också. De lite högre blev jag inspirerad att göra av konerna som mattull- garnet var nystat på, klädda med hobbyfilt fick de bli kropp och så en luva, träkula till näsa och lite skägg De lite mindre är en strumpa fylld med risgryn...kul när man kan pyssla och få till något med billiga och enkla medel tycker jag :-)

* Iréne *

3 kommentarer:

 1. Såå snygga saker Du har gjort!
  Du kan verkligen känna Dig stolt. Vilka bra idéer med konerna? Motsatstrampning ska jag testa någon gång när jag ska väva mattor, men först ska plädarna bli klara. Dom har gått lite väl trögt att få färdiga.
  Hur många garn använder Du i inslaget och går det mer per kvm av mattullgarnet än med trasor?
  Ha en fin helg och tack för fina bilder och inspiration! :)

  SvaraRadera
 2. Tack Britten... ja det är kul att pyssla lite till jul! Motsatstrampad rosengång tycker jag du ska prova på, mattullgarnet är 6-trådigt och så pass tjockt så jag använde det enkelt, kul att väva med men lite väl dyrt i min smak... men nu har jag provat :-) Hälsningar Iréne

  SvaraRadera
 3. Så vackert med det grå mot det röda! Fina tomtar och din söta ulliga krans.

  God fortsättning!
  Agneta

  SvaraRadera