tisdag 21 januari 2014

Linmattvarp

En matta på gång i gåsögon och med jeanstrasor, för första gången väver jag med linmattvarp.
Jag var lite spänd på hur det skulle vara att handskas med linvarpen, så jag gjorde en kort fläta i fall det skulle trilskas.

Jag har fått rådet att bara varpa med två trådar och göra två flätor. Det fungerade bra och pådragningen gick som en dans... men så var det ju en kort varp, nästa gång ska jag våga mig på lite längre!

Det tråkigaste och mest tidsödande är att få till mattrasorna, jag har skurit remsor av 10 par jeans vi får se om det räcker.

Nu ska jag fortsätta med det som varit mitt kvällsnöje de sista dagarna... att sy ihop traslängderna :-)
* Irené *

7 kommentarer:

 1. Såå snyggt! Måste också pröva med linvarp. Är det 8/5?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag du ska prova Irene... det är Bockens linvarp 8/5 halvblekt. Jag fick tips av Birgitta med bloggen(Utsikt från vävstugan) att handla från Kampes och det kan jag verkligen rekomendera, mycket bra pris och snabb leverans!

   Radera
  2. Ps. Glömde säga... sist jag vävde med jeanstrasor skar jag dom för breda, nu har jag skurit trasorna endast 1cm breda och det funkar bättre att slå ihop/ Irené

   Radera
 2. Vad roligt att det funkar så bra med linvarpen. Roligt att du blev nöjd med Kampes. De är alltid snabba med leverans och har bra pris. De har även ett bra plädgarn i härliga färger. Gråskalan kan du få på koner och då slipper du nysta. Ett tips om du tänkt väva med ullgarn.
  kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättetacksam för ditt tips att handla i från Kampes, det kommer jag att göra fler gånger!
   Kram Irené

   Radera
  2. Hoppas mattan blir bra, du brukar få till kalasfina mattor! Själv är jag fortfarande rätt skeptisk till jeanstrasor. Tyvärr! Nu vimlar det av återbrukade jeans i form av mattor. Kanske jag ska testa en gång till..... Kram

   Radera
 3. Då vet man att du har det lite dammigt hos dig nu ;)
  Finns väl inget som dammar så som jeans men det ser väldigt fint ut nu när du fått det på plats i varpen. Lycka till!
  Kram Sanna

  SvaraRadera