fredag 15 juli 2011

Intensiva dagar...

Den gångna veckan har det inte blivit mycket tid i vävboden!Det är så mycket annat som behöver tas om hand och pysslas med.Den här mattan har i alla fall blivit klar och jag har döpt den till Bettan eftersom det var hon med önskemål om färgerna (svart- grått- vitt) som inspirerade mig till den.


Den var rolig att väva och jag ska nog försöka göra en till likadan.
Om jag lyckas få tag i liknande trasor vill säga...
alltid mitt stora problem att hitta trasor i "rätt färg"
Som sagt... intensiva dagar är det, fast man är pensionär. Skogen är full av gula kantareller som vill plockas och rensas, jättegott att ha i frysen!Vi har även gett oss på ett annat projekt... att måla om verandan!
Både tak och väggar var tidigare brunlaserade och det kändes lite mörkt och dystert. Men oj vilken tur, att man inte vet innan vad man ger sig in på och hur mycket jobb det är... kan säga att det blir många färglager innan det vita täcker det bruna. Men ljust och fint blir det och säkert värt arbetet när det blir klart. Vi tar paus med målandet över helgen för lite andra aktiviteter


Nu blir det att pyssla med hundarna och det är lite pälsvård som gäller... eftersom vi ska på hundutställning på söndag.

Jag avslutar med en bild på vår Colliekille Toy och önskar alla som tittar in... Trevlig Helg!

7 kommentarer:

 1. Trevlig helg till dej! Ja, visst lyser det upp med vitt! Nu är ju inte jag nån vän av Shabby chic stilen. Tycker det kan bli lite för mycket....
  Vacker hundkille! Mina två tikar har precis slutat löpa. Nu börjar lugnet sänka sej...

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker matta. Skogens gula guld har du också hittat ser jag.
  ÖNskar dej en trevlig helg.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Det var vackra färger på den mattan också! Så fint du gör!
  Verandan blir ju jättebra, skönt med ljust tycker jag. Så mycket kantareller! Hittar du allt själv eller har du sökhjälp av någon hund?

  Lycka till på utställningen!
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Kul Agneta att du tycker om mina mattor. Angående verandan så blir jag jättenöjd... det har tidigare känts så mörkt och dystert och tänk vad lite färg kan göra!
  Nej jag har tyvärr ingen "kantarellsökhund" även om det vore kul, men skämt åtsido... Anders "min gubbe" har däremot bra näsa för att hitta svamp. Och i år verkar det finnas hur mycket som helst i trakterna där vi bor!

  SvaraRadera
 5. Vad otroligt fina mattor du har gjort. Nu är jag verkligen avundsjuk, har ju alltid drömt om en vävstol, men jag kommer aldrig få tillräckligt mycket utrymme för en sån. Fick ju väva på farmors vävstol när hon levde. Hon hade en rejäl bastant sak som stod i ett uthus på somrarna.

  Hälsningar
  Marketta med Colliekompisarna

  SvaraRadera
 6. Åh, vilka härliga rosengångsmattor du väver! Allt gott! /Viktoria

  SvaraRadera
 7. Hej och tack själv för kommentaren. Roligt att stöta på någon som är lika förtjust i rosengång som en själv. Jag förstår vad du menar med färger. Rosengången går ganska bra att välja men "sillsallad" och mattor som sommarmattan jag bloggade om sist är nästan omöjliga för mig att få till. Jag väljer och väljer och repar upp och väljer och väljer...och blir aldrig klar, men det är roligt med utmaningen. På återseende, Vikotria

  SvaraRadera