tisdag 28 augusti 2012

Höstinspiration

Så är mattorna färdigvävda... i de färgtoner som jag "gillar" just nu!
Vår nyinköpta och ännu oinvigda eldkorg, fylld med björkved fick också vara med på bilden, det tillhör också det som känns lite höstmysigt tycker jag... att tända en brasa ute när det skymmer.                                 Jag har vävt mycket i rosengång den sista tiden bl.a. de Blå- Vit- Rosa mattorna (som jag visade i ett tidigare inlägg) dom vävde jag på beställning till min svägerska, som i sin tur skulle ge bort dom i present. Lite nervöst är det allt innan man vet om det blir till belåtenhet... men nu vet jag att det blev bra och då känns det skönt!
Jag har satt upp en svart varp i min 120 cm vävstol och solvat den i Gåsögon ... yngsta sonen och sonhustrun har önskemål om en vit matta , så nu blir det att jaga vita lakan :-) Roligt att varva lite med olika tekniker och ombyte förnöjer... brukar man ju säga!

Till sist måste jag visa vad jag har fått av min väninna Ulla eller (kompis) brukar jag nog säga till vardags :-) Jättefina "gamla" handvirkade spetsar i tunt garn och i olika mönster och längder, vilket arbete. Nu tål det att fundera på vad man kan göra för fint av dessa, kanske någon som har en idé... bara tempopåsen som spetsarna låg i ger mig nostalgikänsla!

Jag passar också på och tacka för alla trevliga kommentarer i tidigare inlägg... det värmer 
Irené

10 kommentarer:

 1. Så fina dina mattor blev. Rosengång är fint.
  Gamla handvirkade spetsar är en riktig lyx att äga. Det finns säkert många användningsområden för dem.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Spetsar samlar jag lite på, det är så skoj! Och man kan göra mycket fint av dom. Blir så avis när jag ser dina projekt, nu med skolan så blir det inte mycket handarbetande alls. Tyvärr! Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Det är första gången jag tittar in på din blogg och det är jag himla glad för. Du väver så vackra saker. Jag längtar massor till jag skaffar min egen vävstol, saknar verkligen att väva! Och nu har jag fått mängder av inspiration av dig! :)

  SvaraRadera
 4. Hej Maria, kul att du tittat in hos mig! Även roligt om jag kunnat ge dig lite inspiration... att väva är ju så roligt och även en skön avkoppling.
  Kram Irené

  SvaraRadera
 5. Att dina mattor är guld, det vet du...Kul att få se spetsarna/påsen,igen.
  Jag är alldeles övertygad om,att du fixar till något riktigt läckert av dem.

  SvaraRadera
 6. Då ska det bli roligt att se den vita mattan och sen vad du hittar på med spetsarna!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Du väver så underbara mattor, jag blir mer och mer sugen själv på mattor, trots att jag varit inställd på att jag inte kommer att väva mattor.
  Sådana där handvirkade spetsar hade jag massor som en dotter fick, och hon har använt sina till hissgardiner. Himla snyggt!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 8. Oj så fina mattor du väver, jag tror att damastvävstolen måste ut så jag ryms med min Bergå Savonia som ska bli min mattvävstol. idag har jag batikfärgat för första gången i mitt 59-åriga liv och blev glatt överaskad. Lite flammigt färgat ger fint liv i mattan som jag väva nästa vecka.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera

 9. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

  SvaraRadera