fredag 14 december 2012

Julpyssel

Vi har haft kallt här sista veckan... upp till 20- grader och en del nätter något mer och vi har 40 cm snö! Då är det för kallt i min vävbod, jag har el-värme, men stugan är inte så vinterbonad och det blir lite kallt och dragigt.
Men det finns ju annat att göra... i dag har jag bakat några (som jag kallar) jullimpor. Jag har även varit i min jullåda och plockat fram ett par tomtar, dom som står i fönstret, är ett kärt minne. Min moster och morbror har gjort dom för över 20 år sen, morbror har figursågat och moster målat. Vissa grejer är så roliga att hitta och plocka fram till varje jul :-)
Lite virkning blev en bra sysselsättning i väntan på jäsning och gräddning av limporna. Lättvirkade tofflor som jag tycker är roliga... mönstret hittade jag här, hos Drops design.
Jag virkade en hälla bak på varje toffel... bra att ha hängandes i hallen som gästtofflor! Men just dom här ska bli julklapp!


 
En titt ut genom fönstret... så ser jag att det har börjat snöat ymnigt igen, ja nog verkar det som vi får en vit jul i år. Tack än en gång för alla trevliga kommentarer 


5 kommentarer:

 1. Så gulliga sockar, man riktigt känner doften av nybakat bröd. Här i Skaraborg är det också bitande kallt och bedövande vackert med all snö, vi ber en stilla bön om en vit jul. Ha en skön 3:e advent hälsar Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Nybakt bröd - vad härligt. Din tofflor är så fina och vad bra att kunna erbjuda gästerna något varmt om fötterna. Jag vet inte om jag sagt, att jag tycker att dina mattor i förra inlägget är super. Gillar dem starkt.
  Vi får se om det blir snö hos oss i morron, men det räcker så bra ändå.
  Ha det så gott.
  KRam Birgitta

  SvaraRadera
 3. Åh nybakat bröd, jag känner doften ända hit:)!
  Snygga vantar!
  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Skönt att du kan pyssla inne i värmen! Så söta och användbara tofflor!

  Önskar dig en God Jul!
  Agneta

  SvaraRadera