onsdag 9 juli 2014

Sommar, sommar , sommar....

Det har varit riktigt  varmt de sista dagarna men både hundarna och jag trivs bäst i skuggan :-)I går sydde jag färdigt mitt överkast, det var svalt och skönt i källaren där jag har min symaskin. Färgerna på bilden stämmer inte så bra med verkligheten, antagligen var solen för stark när jag fotade och det fläktade rätt så ordentligt så överkastet fladdrade lite som det ville av vindarna.

Det blev en lite lantlig och sliten "look" sytt av bara kasserade tyger, egentligen tänkta till mattrasor! Inget mästerverk men det här känns som ett bra återbruk och jag fick ett rejält överkast. Plus att det är kul att syrran kan se sina avlagda blårutiga gardiner, min kusin B-M känner säkert igen några rutor i randigt och rutigt och någon annan sina avlagda påslakan o.s.v :-)
Till foder använde jag ett kraftigt Strömmatyg i bomull även det har jag fått av en släkting, lite för kraftigt till mattrasor... men här blev det perfekt!
* Irené *

12 kommentarer:

 1. Blått är alltid snyggt! Alldeles för varmt idag föö att höra något..
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Birgitta i dag har det varit lite för varmt... men nu i kväll är det befriande skönt!
   Kram till dig med :-)

   Radera
 2. Jättefint täcke med mycket jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin... ja många rutor blev det att sy i hop och det var stort och otympligt mot slutet, men med envishet och god vilja fick jag det klart :-)

   Radera
 3. Så fint ditt täcke blev! Blir fint och mjukt med återvunna tyger.
  Önskar dig en fin och solig juli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev nöjd och som jag brukar säga " kul att göra något av det man har liggandes" och jag behövde verkligen ett nytt överkast :-)
   Fortsatt trevlig sommar till dig också!

   Radera
 4. I like the soft blues and how well they blend together. I bet that quilt is so nice to the touch with the vintage fabrics. Nice choices!

  SvaraRadera
 5. Så fint lapptäcke, ja blått är flott !
  Mina hundar flämtar också i värmen så nu har jag laddat frysen med "hundglass". Vatten med bitar av blodpudding (jag hade ingen korv hemma) som jag fryser i låga formar. Lite ska det nog svalka ner dem imorgon.Tipset fick jag på Facebook. Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva-Lena för det tipset... då ska jag också göra lite hundglass, det kommer säkert att uppskattas :-) Jag har också blodpudding hemma, brukar annars torka tärningar i ugnen och ha som hundgodis/ Kram till dig med

   Radera
 6. Ja, inte vet jag hur ett mästerverk ska se ut om inte ditt överkast är ett? Det är ju så ljuvligt vackert!

  SvaraRadera
 7. Tack Anna-Clara, roligt med en "ny kommentator" :-) Jag menar ska man vara riktigt noga ska ju lapptäcken vara kviltade... men det hoppade jag över!

  SvaraRadera