söndag 29 mars 2015

Nu var det längesedan!

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen sista tiden, men desto flitigare i vävstolen :-)
Sju meter mattor har blivit vävda på beställning, uppdelat på tre stycken. Alla tre skulle vara i ljusbeige och gröna toner plus något gult i den ena... lite nervöst och pirrit att väva till andra, men nu har jag rott det i land och mattorna blev till belåtenhet.

Så har jag skaffat mig en ny hobby också!

Det började med att jag fick en förfrågan från en bekant som liksom vi har colliehundar om jag kunde väva en pläd till henne med colliegarn som inslag. Hon har sparat hundull under många år och lämnat bort och fått det spunnet till garn. Jag fick ett garnprov och blev så förtjust i garnet... med påföljd att jag ville prova på att spinna av våra hundars ull. Jag gick med i en grupp på facebook som heter Spinnare, där fick jag tips om att göra en enkel "slända" av en blompinne, liten krok och potatis. Bara för att prova på och jag tyckte det var så roligt att kunna göra mitt eget garn av en ulltuss från hundarna!

Förra veckan var jag på en loppis och till min lycka hittade jag en gammal spinnrock som såg fin ut! Det behövdes lite renovering som min make kunde hjälpa mig med plus lite smörjning, så nu spinner den som en katt. Jag är ju helt nybörjare, men har fått hjälp och många goda råd av erfarna spinnare i spinngruppen plus att jag lånat en spinnbok på biblioteket... så jag tränar på :-)


En liten nybörjar-härva som jag spunnit och tvinnat, inte så jämnt och fint, men ändå garn...


Jag var ivrig att provsticka av garnet och det blev ett par mjuka goa vantar!
Toy och Alma som bidrar med ullen och det kan bli en hel del vid fällning!
* Iréne *

5 kommentarer:

 1. Blir alltid lika glad då jag tittar in hos dej! Å så lång tid har du inte varit borta egentligen......

  SvaraRadera
 2. Så spännande med hundull!
  Var det svårt att spinna av och blandar Du i någon fårull? Nu ljuger ju kameran, men blev det grått och hur mycket gick åt till vantarna? Hur många Collieborstningar? Hihi! Nu blir det väl korthåriga Collies hos Dig i fortsättningen? ;)
  Många frågor på en gång, men jag har funderat på det här med hundull och numera har jag bara en Collie och hade tidigare 2, så då var det ju betydligt mer ull. Har hört att den inte är så lätt att spinna i hundull? Min farmor hade en strävhårig foxterrier som klipptes ibland och hon brukade tova tofflor till oss barnbarn, så det kanske man skulle prova?
  Du gör så fina mattor och jag har tidigare fått solvnota till rosengången av Dig, men har ännu inte vävt några. Men det blir nog framöver? Har lite annat jag skall väva först.
  Önskar Dig en fin vecka och tack för en fin blogg! :)

  SvaraRadera
 3. Vacker och vävävd matta som alltid. Vad kul att pröva något nytt som det här med spinning. Det blir nog varma vantar av den ullen
  Hälsar Lisbeth som även önskar en riktigt Glad Påsk

  SvaraRadera
 4. Så underbart vacker matta!! klart att den var till belåtenhet, fattas bara.
  Hälsningar Monika

  SvaraRadera
 5. The rug is beautiful!
  And I am very impressed with your spinning!

  SvaraRadera