söndag 25 september 2011

Svart-Vitt-Turkos

Nu har vi haft en hel helg med vackert väder... härligt efter allt regnande och hoppas nu att det håller i sig ett tag!


En av sönerna, bor i ett äldre hus med gamla fina trägolv. Sovrumsgolvet är nu vitmålat och önskemålet är en trasmatta dit, svart-vit och turkos ska den vara... så nu är den mattan på gång i min vävstol.


~ ~ ~ ~ ~


Jag får frågan ibland, om jag bara väver trasmattor?


Mitt svar brukar då bli "Jaa... jag har nog fastnat i trasväven". Jag har funderat lite på varför jag tycker det är så roligt, med just trasmattor:) och kommit fram till att det är nog för att det är så omväxlande. På grund av att man kan variera så mycket, med olika färger på trasorna och med olika mönster, på så sätt blir det aldrig långtråkigt. Av en varpfläta blir det ju flera mattor, men den ena behöver inte bli den andra lik. Sen är det lika spännande varje gång, när mattan äntligen är nerklippt... jag tycker att det är först då man ser helheten och om den blev som jag tänkt mig !


Ja det var lite funderingar från mig, och vävningen är verkligen en rolig och avkopplande hobby/Irené

3 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med, får själv ofta frågan om jag inte ska gå vidare i mitt vävande! Men varför lämna trasmattorna när man gillar dom så mycket??
  Vi dunkar väll vidare? Ha en bra vecka! Kram.

  SvaraRadera
 2. Så fin matta du väver... jag kan förstå att man inte "får nog " av att väva trasmattor!!!! Kulturskatter är det! Njut av sensommarveckan ! Kram fr C

  SvaraRadera
 3. Lika snygg som allt annat du gör. Känn dig väldans nöjd !!

  SvaraRadera