fredag 24 februari 2012

Nygammal vän...

Vad veckorna går fort... redan fredag igen! Den gångna veckan har vi haft riktigt vårväder, med plusgrader och flera fina solskensdagar. Snön smälte bort på nolltid, och därmed är rena och fina hundar ett minne blott, ett tid framöver :-)I vävstolen har jag på gång en "Bettanmatta"
Jag har vävt flera av den tidigare och har döpt den här mönster och färgkombinationen till Bettan.Jag väver i en vävstol som för mig känns igen som en gammal kär vän. Den är 120 cm bred och med vinklad slagbom, tillverkad av GP snickeri i Motala. Att den känns som en gammal vän, beror på att jag haft en likadan tidigare... men jag sålde den, då jag inte hade tiden att väva under många år och det har jag ångrat.
När jag nu fick möjlighet att köpa den här av Ingela som har slutat väva, kunde jag inte motstå!
Min andra vävstol är en Glimåkra 150 cm bred, jag tycker det är kul att ha två olika vävar uppsatta samtidigt och kunna variera.
Den här mattan ska bli 3,5 m lång och det går åt en hel del mattrasor, det är en jakt att få tag på trasor i "rätt" färger. Jag har alltid svårt att hitta gråa trasor, har även försökt färga gamla vita lakan med textilfärg. Även om jag följer bruksanvisningen med vikt och övrigt till punkt och pricka, så blir det inte bra, det blir någon lustig grå-blå färg. Om det är någon som är hemma på det här med textilfärgning, så tar jag gärna emot tips och goda råd!Nu har jag i alla fall lyckats hitta ett par gråa lakan... och den här mattan är nog räddad. Det svarta har jag köpt på Ikea, billigt och bra bommullstyg (19:-/m) det heter Ditte och finns i några andra färger också.
Oj... det här blev visst ett långt inlägg :-)

Jag avslutar med att önska alla en Fin Helg/ Irené

6 kommentarer:

 1. Hej! Så fin din matta blir. Jag är så lyxig att jag köper färdigskurna mattrasor och det finns att få tag på i de flesta färger.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Just till svart, grått och rött tycker jag det är viktigt med bra trasor. Därför pågår det under året en jakt på dessa färger. Loppisbesök och annat brukar ge nåt resultat. Visst, jag färgar mycket, med blandat resultat! Kram

  SvaraRadera
 3. Stilig hund och stilig matta!! Har heller inte lyckats att färga grått eller jag har kunnat använda färgen jag fick till någonting men inte grått. Jagar också hela tiden på second hand, mitt bidrag till välgörenhet. Ibland tar jag våra egna lakan.........inte så bra när det inte finns någonting kvar att byta sängkläder med!!Hälsningar!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att du kunde få köpa den vävstolen!
  Du får till så snygga färgkombinationer! Jag skulle inte kunna säga vilken av dina mattor som är finast! Men Bettan är tjusig också!

  Ja, nu får du många tassar och magar att torka!

  Trevlig söndagskväll!
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Tur att Collien inte är så skitaktig av sig! Annat är det med en Riesen. =D
  Så fin matta och vilka fina färger. Är Du klar med ripslöparen, eller har Du fler än en vävstol?
  Löparen är ju också fin med sin pastellfärg.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Det är en fröjd att kika in på dina mattor. De är otroligt snygga!

  SvaraRadera