onsdag 19 september 2012

Sista rosengången på ett tag!

Den här blå mattan har jag vävt till min svägerska och med den är min rosengångsväv avslutad för den här gången!


Nu har jag samlat på mig en hel del gamla vita lakan, för att börja väva en vit gåsögonmatta med svart varp. Rullkniven har gått varm här de sista dagarna må jag säga, jag har skurit till c:a 3,5 kg vita mattrasor... så nu återstår att sy i hop längderna. Från varje lakan jag har skurit, har jag lagt de respektive längderna i varsin påse och märkt med 1-2-3 o.s.v. Alla vita lakan har ju inte samma vithet och kvalitet... och på så sätt kan jag hålla isär och plocka en trasa  i numrerad ordning från varje påse och sen sy ihop trasorna i samma följd. Lite svårt att förklara... men min tanke är, att få en jämn och snygg helhet i mattan :-)

Nu bär det vidare ner i källaren där jag har min symaskin...
det tar ju sin "lilla" tid att sy ihop alla längderna också!
Irené

9 kommentarer:

 1. Så fin din blå rosengångsmatta är. Jag förstår precis hur du tänker dej att sy ihop trasorna så du får lite skiftning i väven.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Tack Birgitta... jag hittade inte ordet själv, men som du skiver att få "skiftning i väven" var precis det jag menade :-)
  Irené

  SvaraRadera
 3. Det är inte klokt vilka vackra mattor du väver, de ser så harmoniska ut. Är det inte jobbigt att skära trasor? Vad har du för kniv? Man kanske ska försöka. Jag är nämligen lite svag i nyporna. Jag har prövat trikåtrasor och de blev bra tyckte jag men de är ju lite dyrt att gå och köpa trasor. Kram från Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Så underbara mattor du väver!!
  Iréne i V-ås

  SvaraRadera
 5. Tack Iréne... glädjande att du gillar mina mattor och dessutom kul at få en kommentar från en namne :-)

  SvaraRadera
 6. Tack Irené för kommentaren. Jag tror jag får ta och pröva en sådan där kniv någon gång för det blir så himla dyrt att köpa trasor och är dom inte tvättade så kan man inte slå ihop dom tillräckligt hårt. Just nu så städar jag både hus och trädgård inför hösten så det blir inte så mycket vävande tyvärr. Kram Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Det börjar närma sig med den vita mattan! Ska bli så kul att se den sen.
  Är det inte svårt att lämna bort dina fina mattor? Jag skulle nog sakna dem. Men det kanske blir lite många mattor hemma annars.

  Ha en trevlig hösthelg!
  Agneta

  SvaraRadera
 8. Man blir så nöjd sedan när trasorna är klippta och sydda. Det är minst lika mycket jobb med det som att väva. Jag tror inte att folk förstår det.
  Lycka till med vävningen, för nu har du ju det roliga kvar!
  /Sanna

  SvaraRadera
 9. Går det köpa mattor som den på bilden?
  Underbara färger. Skulle passa perfekt i mitt kök

  SvaraRadera