torsdag 27 september 2012

Vita gåsögon på svart varp

Mattias och Petras (son & sonhustru) matta är nu färdig för att flytta hem till dom i helgen!

Önskemålet var utan frans... och då blev det en vävd kant av svarta trasor i stället.


Jag har fått frågan om jag inte har svårt att skiljas från mina mattor? Mitt svar är då... jag har ju min stora behållning under tiden jag väver, särskilt rosengången. Att fundera ut färgkombinationer och sen prova mig fram tills jag blir nöjd, är det  som jag tycker är så roligt med vävningen, om sen någon annan gillar mina mattor så är det bara en extra krydda . Dom flesta mattorna jag vävt har hamnat hos mina barn och även barnbarn och jag kan hälsa på och se dom i deras hem när jag vill :-) Några hänger kvar i min vävbod, dom har jag att titta på och hämta inspiration... och jag tänker dom står sig ju! En del har jag också förstås lagt på mina egna golv.

Men... med tre långhåriga collie som familjemedlemmar och som inte alltid är så rena om tassarna... är det lite opraktiskt med mattor på golven i alla fall till vardags, och en vit matta är inte ens att tänka på hemma hos oss!!!


Här har det regnat och regnat, men hoppas nu på lite stabilare väder och vi kan få några vackra höstdagar/ Irené

9 kommentarer:

 1. Ja, detta regnande... Är trött på det.Man blir ju inte piggare av det... men en stund i vävstolen funkar för det mesta;).
  Som vanligt- underbar matta. Ursäkta att jag är tjatig.
  Kram Monika

  SvaraRadera
 2. Vilken jättefin matta du har vävt. Det är populärt med gåsögon tror jag just nu och ungdomarna vill ha svart och vitt. Ha en bra helg, min helg börjar nu för jag är ledig imorgon. //MalinSj

  SvaraRadera
 3. Snygg matta med den svarta kanten!

  SvaraRadera
 4. Ja du, regnet ger gärna inte upp verkar det som. Här har kommit 100 mm senaste veckan! Kan heller inte ha några mattor, mina damer löper just nu å pinkar revir överallt! Så tråkigt!

  SvaraRadera
 5. Ja det är inte lätt med våta smutsiga tassar, då vill man ju inte få tassavtryck på en nyvävd matta.
  I hallen får det ligga en enkel köpt hallmatta.
  Hos mig ligger en matta vävd av enkla trasor i köket, i hundarnas väg från hundhagen in till övriga rum, som tar lite av fukten från den blöta gräsmattan. Den är lätt att tvätta i tvättmaskinen någon gång då o då.
  Så fin mattan är i svart varp och vita trasor!

  SvaraRadera
 6. Den blev jättefin! Snyggt med den svarta kanten.
  Förstår att det är svårt med mattor och många tassar!

  Ha en härlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Så supersnygg !!! Förstår mycket väl, att den gillas
  av Petra o Mattias + en hel del andra.

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Vilken underbart fin matta. Det är inte så att du gör mattor till försäljning? / Josefine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Josefin... tack för din kommentar! Vävningen är min pensionärshobby och jag väver en hel del. Allt kan jag ju inte ha själv så jag säljer gärna en matta då och då. Du kan maila till mig på colirantos@telia.com eller slå en signal tel. 011- 70643 om du är intresserad/ Hälsningar Irené

   Radera