onsdag 3 april 2013

Rosengång igen...

Nu har jag äntligen fått upp en ny varp i min 120-cm vävstol! Den här gången har jag gjort det helt själv, vädringsställningen fick tjänstgöra som pådragningsknekt och det fungerade jättebra. Så ska jag göra även i fortsättningen... skönt att inte behöva be om hjälp varje gång jag ska sätta upp ny väv.
Den här mattan blir lite i rosa och vinrött, men som vanligt svårt att fota så färgerna kommer till sin rätt.


Vi har haft en stråland fin påskhelg med solsken varje dag... men kallt om nätterna och snön envisas med att ligga kvar. Det positiva är att vi som har hundar har blivit bortskämda med rena och fina tassar.


Så en bild från i dag... den uppskottade gången i vänstra hörnet leder upp till min vävbod. Det känns lite lustigt när jag ser all snö, att just här brukar det blomma massor av vitsippor mot slutet av april och det är egenligen inte långt dit?
Följande  inlägg gjorde jag 3:e maj förra året... nu blir det verkligen spännande och se om våren hinner i fatt även i år :-)
Ja, det var lite av dagens tankar från mig/ Irené

4 kommentarer:

 1. En vin rosengång igen. Vi har också mycket snö- Fast just utanför dörren har snön smält bort och det är så görigt och det fastnar på hundarnas fötter när de ska in.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Du väver såna grymma rosengångsmattor. Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Verkligen fint. Blir sugen på att prova, men det får vänta tills hösten. Idag har jag fotat min damm och undrar när den ska bli fri från is.

  SvaraRadera
 4. Det var bra gjort, tycker alltid att mina flätor blir lite trassliga när vi ska dra på.
  Så vacker den ser ut att bli, jättehärliga färger!
  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera