tisdag 11 juni 2013

Vävsugen igen...

Inspirerad av en matta i jämtlandsdräll vävd med mattlin från vävboken Nya Vävar! Jag hade lite svart varp kvar efter gåsögonväven och solvade om den till jämtlandsdräll. Det kändes lite kul att prova på en för mig ny teknik och eftersom jag inte är så mycket för att väva med garn, så har jag testat hur det funkar att väva med trasor.Jag har vävt mönstet i grönt och rosa, det blir kanske snyggare om jag väljer färger med mindre kontrast så färgerna smälter ihop bättre... ja det är bara att testa vidare :-)

6 kommentarer:

 1. Tycker ju att dina rosengångsmattor är fantastiskt fina och så även den här i ett mönster som kanske inte tankarna går till direkt när det gäller mattor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christina... jag tycker ju att det är så roligt att väva rosengången, men ibland är det också roligt att prova på något nytt/ Irené

   Radera
 2. Jag tycker att det blev superfint med dom kontrasterande färgerna! Tänker mig att det skulle kunna vara väldigt snyggt och grafiskt i svartvitt också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja att väva det här mönstret enhetligt med svart och vitt tror jag också skulle göra sig bra/ Irené

   Radera
 3. Vad vackert, roligt med ett lite annorlunda mattmönster. Roligt att använda tekniker lite till andra saker. Vad det roligt att väva?

  SvaraRadera
 4. I like the colors and it looks like a neat threading to play with.
  Hello from Idaho,
  Judy

  SvaraRadera