måndag 10 februari 2014

En grå och mulen måndag...

Och jag har pysslat med min blågrå matta... även om den är färdigvävd och nerklippt, så återstår en del arbete innan den är riktigt klar! Det är en vävd kant som ska fållas, men först knyta varptrådarna. Jag brukar sätta en limklick på knuten innan jag klipper fransarna för att knuten inte ska krypa opp.

 


Fållar... jag använder mattvarp till det. Sen går jag igenom mattan och rensar bort alla små "hundöron" som det gärna blir vid skarvar.

Och så var mattan klar... nu återstår det bara att hitta skapligt ljus för att fota!
Det blev i tvättstugan den här gången också, här håller jag också till när jag skär och syr ihop mattrasorna.

Så önskar jag alla en fortsatt bra vecka
och hoppas verkligen att solen tittar fram :-)
*  Irené *


7 kommentarer:

 1. Dina rosengångsmattor är fantastiska. Även denna :-)

  SvaraRadera
 2. Verkligen tjusig rosengång. Inspirerar mig, som också väver rosengång just nu. Så ordentligt du fållar dina mattor. Jag zig zagar två gånger på förvävningen av mattvarp och tror att det håller ganska länge.

  SvaraRadera
 3. Tack Malin, Irene och Annica! Jag har sett dina Rosengångar Annica... jättefina, visst blir man inspirerad av att se det som andra väver och internet är ju fantastiskt på det viset/ Irené

  SvaraRadera
 4. Kan bara instämma i den allmänna lovsången! Du vet att jag är ett stort fan av dina mattor, så även denna gång.
  tack för att vi får se dem och inspireras.
  Hälsningar Monika

  SvaraRadera
 5. Härligt fina mattor. Jag tycker inte om att knyta fransar, det är tråkigt och resultatet blir inte bra. Men trots din beskrivning fattar jag inte hur Du gör.?? Jag skulle vilja ha snyggt kantade mattor. Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena... det finns bra beskrivningar i flera vävböcker hur man gör en vävd kant på mattor, jag brukar låna på biblioteket!
   Lycka till/ Irené

   Radera